14/04/2025 15:16:37 - 14/04/2025 15:16:37 - 52 Okunma

Program Öğrenim Amaçları:

  • Gastronomi ve mutfak sanatları alanında teorik bilgiye ve uygulamalı becerilere sahip, birden fazla yabancı dili etkin kullanabilen, analitik düşünme ve problem çözme yeteneği gelişmiş, etik ve profesyonel değerlere bağlı mezunlar yetiştirmek.
  • Yiyecek-içecek sektöründeki ulusal ve ve uluslararası yenilikleri takip eden, sürdürülebilir gastronomi uygulamalarına hâkim, ekip üyesi olarak sorumluluk alabilen, yaratıcı ve girişimci bireyler yetiştirmek.
  • İşletme ve yönetim becerilerine sahip, menü planlama, maliyet kontrolü ve mutfak yönetimi süreçlerini etkin bir şekilde yönetebilen, liderlik özelliğine sahip bireyler yetiştirmek.
  • Teknolojik gelişmeleri takip eden ve gastronomi alanında inovatif çözümler üretebilen bireyler yetiştirmek.
  • Gıda bilimi, beslenme ve mutfak kimyası konularında bilgi sahibi olan, mutfak sanatlarını bilimsel temellere dayandırarak uygulayan profesyoneller yetiştirmek.

Program Öğrenim Çıktıları:

  • Alanı ile ilgili ulusal-uluslararası iş sağlığı, iş ve gıda güvenliği mevzuatlarını bilir ve uygular.
  • Hijyen ve sanitasyon kurallarını bilir ve etkin bir şekilde sağlık kurallarını uygular.
  • Alanına ilişkin teknolojik araçları ve mutfak ekipmanlarını tanır, etkin ve verimli bir şekilde kullanır.
  • İşletme ve yönetim fonksiyonları ile menü planlama ve yiyecek içecek maliyet kontrolünü bilir, etkin ve verimli bir şekilde uygular.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ihtiyaç duyulan sanatsal bilgi ve becerileri kazanır, bunları gıda maddelerine yönelik “duyusal analiz” ve “kalite kontrol” süreçlerinde etkili bir şekilde uygular.
  • Kuver tasarımı, sunum ve servis tekniklerini bilir ve uygular.
  • Klasik / modern mutfak uygulamalarını ve pişirme yöntemlerini bilir, bunları hizmet üretme sürecinde ve sunumunda etkili bir şekilde uygular.
  • Gıdaların özellikleri ve besin değerlerini bilir. Hammaddenin seçiminden, işlenmesi, sunumu ve tüketilmesine kadar geçen ürün yaşam evrelerinin tamamında başarılı bir şekilde uygular.
  • Türk ve dünya mutfaklarını tanır, farklılık ve benzerliklerini bilir, özellikle bir bölge mutfağını iyi seviyede bilir.
  • Türk mutfağının tarihsel gelişimini bilir ve değişen tüketici beklentilerini karşılayabilmek için sahip olunması gereken nitelik ve becerilerin gereksinim analizlerini uygular
  • Yöresel ve uluslararası tüm reçetelere nasıl ulaşacağını bilir ve prosedürleri takip eder.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları PÖA PÖÇ

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi