Bölümümüz öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Bahar BAYINDIR eşliğinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Tuzla Belediyesi iş birliği ile bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine katılmıştır. 22 farklı ülkeden 1056 yarışmacının katılım sağladığı etkinlikte her 30 dakikada bir deniz mahsullerinden tatlı çeşitlerine kadar 78 farklı kategoride yarışacak yarışmacılar için 21 mutfak kurulmuştur. Türkiye Aşçılık Milli Takımı üyelerinden oluşan jüri, değerlendirme masalarında puanlama yaparken aynı zamanda öğrenciler ve ziyaretçiler için de tadım masaları hazırlanmıştır. Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz etkinlik alanında bulunan şefler ile tanışıp yiyecek-içecek sektörü hakkında bilgi alma fırsatı bulmuştur. Ayrıca yemek yapımı ve sunumu alanlarında Türkiye Aşçılık Milli Takımı üyelerinden ve yarışmacılardan bilgi edinmiştir.
İstanbul Mutfak Günleri