15/02/2022 11:14:03 - 25/10/2024 11:14:03 - 902 Okunma

AMAÇ: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amacı ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, Türk ve dünya mutfak kültürünü araştıran ve yakından tanıyan, yiyecek-içecekleri hazırlayabilen, yemek pişirebilmenin ve içecek hazırlamanın yanında mutfağın diğer disiplinlerle olan ilişkisini inceleyebilen ve sanatsal eğilime sahip, teorik ve pratik bilgi altyapısı güçlü bireyler yetiştirmektedir. 

MİSYON: Ulusal ve uluslararası sektör kuruluşları ve üniversitelerle iş birliği yaparak, yiyecek sektörünün ihtiyaçlarını sürekli araştıran ve derslerini bu kapsamda güncelleyen bir bölüm olarak öğrencileri, yiyecek içecek sektörüne başarılı birer yönetici ve şef olarak yetiştirmektir. Ayrıca eğitim süresince en az iki yabancı dil eğitimi alan öğrencilerimize uluslararası ortamda daha fazla iş bulabilme imkanı yaratma ise bir diğer misyonumuzdur.

VİZYON: Lisans eğitimi süresince gibi gıdalarla ilgili derslere ilaveten yöneticilik, pazarlama, işletme ve turizm ile ilgili dersler verilerek öğrencilerin pratik ve teorikte mesleki bilgilerini geliştirmektir. Ayrıca bölümümüz, bilimin ışığında Türk mutfak kültürünü ve orijinal yöresel yemek tariflerini tarihe dayandırarak ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı vizyon edinmiştir.

KLU Gastronomi Amaç Misyon Vizyon

Facebook Twitter Google Plus
Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi