T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Hakkında

15/02/2022 00:27:03 - 17/02/2023 00:27:03 - 701 Okunma

Amacı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amacı ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, Türk ve dünya mutfak kültürünü araştıran ve yakından tanıyan, yiyecek-içecekleri hazırlayabilen, yemek pişirebilmenin ve içecek hazırlamanın yanında mutfağın diğer disiplinlerle olan ilişkisini inceleyebilen ve sanatsal eğilime sahip, teorik ve pratik bilgi altyapısı güçlü bireyler yetiştirmektedir. 


Vizyon: Lisans eğitimi süresince gibi gıdalarla ilgili derslere ilaveten yöneticilik, pazarlama, işletme ve turizm ile ilgili dersler verilerek öğrencilerin pratik ve teorikte mesleki bilgilerini geliştirmektir. Ayrıca bölümümüz, bilimin ışığında Türk mutfak kültürünü ve orijinal yöresel yemek tariflerini tarihe dayandırarak ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı vizyon edinmiştir.


Misyon: Ulusal ve uluslararası sektör kuruluşları ve üniversitelerle iş birliği yaparak, yiyecek sektörünün ihtiyaçlarını sürekli araştıran ve derslerini bu kapsamda güncelleyen bir bölüm olarak öğrencileri, yiyecek içecek sektörüne başarılı birer yönetici ve şef olarak yetiştirmektir. Ayrıca eğitim süresince en az iki yabancı dil eğitimi alan öğrencilerimize uluslararası ortamda daha fazla iş bulabilme imkanı yaratma ise bir diğer misyonumuzdur.

KLU Gastronomi Misyon Vizyon

Facebook Twitter Google Plus
Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.